Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuvan piirtäjä: Anzkuli

Kuvan tausta: Kuippana

Schokolade "Misla"

ikä, rotu: 6-vuotias, oldenburg

sukupuoli, syntymäpäivä: tamma, 08.05.2012

väri, säkä: vaalenruunikko, 167cm

painote, taso: este, ye: 135cm, 120cm, me:-, ko: HeB

kasvattaja: Anneli Laine, evm

omistaja: Venla, VRL-14707

VH-tunnus: VH18-013-0114

--------------------------------------------------------------------------

Luonne:

Minkälainen Misla on? Se on sellainen kipakka, neitimäinen hevonen. Vaaleanruunikko oldenburgtamma ei kuitenkaan tarkoita mitään pahaa oikkuiluillaan. Misla vain sattuu olemaan sellainen. Nyrpistää jokaiselle asialle nenää ja tanssahtelee pirun lailla jos ratsastaja on vähääkään kovakourainen.

Karsinassaan Misla on pikkutarkka. Se huolehtii jokaisesta pikkuasiasta, esimerkiksi siitä että purujen seassa ei ole heinänkorsia. Vettä ei saa valua lattialle ja suolakiven on aina oltava kiiltävänpuhdas. Mislalle karsina on yhtä kuin oma, kiiltävänpuhdas palatsi. Ja ihmiset ovat alamaisia, jotka hoitavat Mislan mahdollisimman nopeasti. Ja jättävät kipakan tamman rauhaan. Oldenburg kyllä tietää mitä hoitaminen tarkoittaa, Misla ei halua vain uskoa siihen. Joskus se saattaa niinsanotusti käskyttää ihmistä, ja hoitaja ei saa nyörtyä. Kipakan Mislan on niin helppoa päästä niskan päälle, jos sen antaa kiukutella. Mutta kuten aikaisemmin mainittu, Misla ei halua pahaa. Tamma vain rakastaa kotirauhaansa, eikä tykkää että sitä häiritään. Tai hoidetaan kovakouraisin ottein. Käytävällä se on jo helpompaa, jos vain saa Mislan ulos karsinasta. Siinä voi tovi jos toinenkin vierähtää, tamma ei halua palatsistaan poistua. Vedestä Misla ei oikein tykkää. Vesiboxissa vähän kauhuissaan. Tamma säikkyy vähän vesiletkua ja potkiskelee ämpäriä. Pesun jälkeen Misla kuitenkin tepastelee ylväästi pää pystyssä, kiiltävänpuhtaana kuivatusloimessaan. Pikku nirppanokka.

Ratsuna Misla on oikein herkkä ja kipakka. Pieni kiukkupussi oikeastaan, tamma on niin tarkka kaikista avuista ja ohjeista. Ja joskus se voi vetää herneen nenään pelkästään siitä, että ratsastaja antaa liian vahvoja pohjeapuja. Ei ehkä niin pieni otus harrastaa vähän säpsyilyä. Pienet pomppupukit ovat normaaleita Mislalla ratsastaessa. Onneksi se on niin herkkä, että esteradalla ei tarvitse kuin painaa kantapäät alas, kääntää vähän ohjaa ja myödätä. Misla tekee loput. Se on hieno esteratsu, notkea kuin mikä ja rakastaa huomiota. Joskus se vain saattaa pistää jarrun pohjaan. Aika usein ihan ymmärettävästä syystä, Mislaa kun ratsastaa pitää olla varovainen. Pitää mukautua Mislan herkkyyteen. Jos on tarkka, hellä ja määrätietoinen, Mislan kanssa kemiat kohtaavat ja tamman ratsastettavuus on lastenleikkiä. Ihan pikkulastem opetusratsuksi Mislasta ei ainakaan vielä ole. Niin herkkä sätkyneiti se kun voi olla.

Trailerissa vallitsee aina rautainen hiljaisuus kun Misla matkustaa. Se vähän määrää muita ja pitää oman tilansa siistinä. Misla tietää pääsevänsä kilpailuihin, huomion keskipisteeksi. Joskus siellä pimeässä trailerissa voi olla joku pelottava mörkö. Varsinkin jos Misla on yksin. Melua sieltä ei kuulu, ja traileri on pysynyt ihmeen lommottomana Mislaa kuskatessa.

Kaikenkaikkiaan Misla on vähän kipakka, mutta silti rakastettava esteratsu.

 

Luonteen kirjoittanut: VRL-14727

Suku: evm

i. Pfeil (old, vprn, 170cm) 

ii. Eule

ie. Stern

iii. Deutsch

iie. Sprache

iei. Einloggen

iee. Herrscher

e. Katze (old, trn, 169cm)

ei. Lektion

ee. Zuhause

eii. Schreiben

eie. Anzahl

eei. Punkt

eee. Zwei

--------------------------------------------------------------------------

Kisamenestys: erj, 1 sijoitus, joista voittoja 0

24.01.2019 | 120cm | Adina | 4/29

Tämä on virtuaalihevonen/virtuaalitalli.

©2019 layout65 - suntuubi.com